Dufweholms Herrgårds långa historia

Dufweholms historia innehåller en rad spännande händelser och har under århundradena haft 22 ägare. Här på herrgården har släktfejder, missväxtår och otrohetsaffärer avlöst varandra. Men här har också hållits storslagna bjudningar, vackra bröllop och kärleksfulla stunder.

I det lilla lusthuset vid herrgården har både Albert Engström och Zorn målat illustrationer som du kan titta på. Lusthuset är en del av familjen Åströms samlingar och här på herrgården hittar du också en lanthandel och gårdsmuseum. Här kan du läsa mer om samlingarna

Dufweholms herrgård

Dufweholms Herrgård
En anrik herrgård med ett romantiskt lugn
champange_
hotell-katrineholm
Dufweholms fontän
vinkylare

En del av Svenska Kulturpärlor

Under namnet Svenska Kulturpärlor samlas Dufweholms Herrgård i Katrineholm, Gripsholms Värdshus i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping. Alla dessa platser har genom århundranden stått värdar för ståtliga bjudningar och romantiska stunder och på så sätt tillfört sin del till Sveriges historia.

För oss handlar Svenska Kulturpärlor om att bevara dessa platser, men också att låta nya möten ske så att våra pärlors plats i historien lever kvar. I dag är alla våra anläggningar Svanen-märkta. 

Det goda värdskapet

För oss är det viktigt att du som gäst trivs och får det där lilla extra när du besöker oss. Vi tycker att det handlar om att man som gäst ska känna sig som mer än bara en gäst. Man ska känna sig som en i familjen. Det kallar vi Det goda värdskapet. På våra slott och gårdar i det oändligt vackra Sörmland tar vi hand om dig som om du vore en av oss.

Genom våra portar har genom åren vandrat såväl glada gycklare, stora kungligheter, ystra brudpar som framgångsrika företagsledare och politiker och vår ambition är att alltid ge alla som knackar på vår port den bästa tänkbara upplevelsen.