Våra menyer
Våra Menyer
Nedan hittar ni våra aktuella menyer. I vår restaurang hämtar vi både inspiration och råvaror från de sörmländska skogarna, sjöarna och åkrarna runt omkring herrgården. Vi är stolta över vårt långa samarbete med lokala mejerier och gårdar. Välkommen att smaka på Sörmland! Boka bord på 0150-754 00.
- Boka Sörmländsk påsktallrik för avhämtning
- Dufweholmslunchen
- Boka Dufweholms Påskbuffé, påskafton
- Avsmakningsmeny
- À la carte
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 12
Boka Sörmländsk påsktallrik för avhämtning
Meny
med gräslök & rödlök samt gräddfil & potatis
med skagenröra & löjrom
med potatissallad & färska primörer
Dufweholmslunchen
Lördag kl. 12.00–15.00
Vecka 12, 18 - 23 Mars
med potatispuré, rökt sidfläsk, svamp & rödvinssås
med vittvinssås smaksatt med forellrom & gräslök
med rotsaker, broccoli & vitlökssås
Vecka 13, 25 - 29 Mars
med dillstuvad potatis
med dillslugnad potatis, vårprimörer & citronsås
med curry & chili serveras med ris
Vecka 14, 1 - 6 april
med löksky, rostad potatis & ramslökskräm
med potatispuré, lingon, skirat smör och pressgurka
med chevre, bakade betor och spenat
Boka Dufweholms Påskbuffé, påskafton
Vänligen boka bord via telefonnummer 0150–754 00.
KALLT FRÅN HAVET, ÄGG & TILLBEHÖR
Inlagd sill,Senapssill,Skärgårdsill, Gubbröra
med löjrom
gräslök, rödlök, gräddfil
med skagen & med smetana & rom
dill & fänkålsgravad ,Varmrökt Samt kallrökt serveras tillsamamns med hovmästarsås
KALLSKURET & SMÅ VARMT
Kalvsylta, Cumberlandsås
gräslöks crème
med senapsvinegrette
med bourbonsås
med timjansky
med spenatstuvning
Prinskorv, Janssons frestelse
OST & BRÖD
Ädelost, Brie
Knäckebröd
SÖTT & GOTT
med vaniljkräm
Avsmakningsmeny
Herrgårdens avsmakningsmeny
Herrgårdens rotfruktssoppa smaksatt med kokosmjölk, färskost, hyvlad fänkål samt potatischips
Bakad rotselleri serveras med rostade hasselnötter, tryffelolja, blåmögelost & grönkålschips
Stekt röding serveras med selleripuré, vitvinssås, hyvlad fänkål, hasselnötsolja & säsongens primörer
Oxsvans serveras med en rostad morotspuré, variation på morot, rödvinssås samt friterad purjolök
Friterad camembert serveras med fikon-och vaniljmarmelad samt dinkelknäcke
Björnbärspannacotta serveras med herrgårdens kaffeglass toppat med rostad vitchoklad
À la carte
Förrätter
Herrgårdens rotfruktssoppa smaksatt med kokosmjölk, färskost, hyvlad fänkål samt potatischips
Bakad rotselleri serveras med rostade hasselnötter, tryffelolja, blåmögelost & grönkålschips
Herrgårdens toast skagentoast serveras med citron, gräslök & rödlök
Varmrätter
Spetskål serveras med brynt smör, rostad rotfrukter, parmesan, tryffelmajonnäs & sojabönor
Stekt röding serveras med selleripuré, vitvinssås, hyvlad fänkål, hasselnötsolja & säsongens primörer
Oxsvans serveras med en rostad morotspuré, variation på morot, rödvinssås samt friterad purjolök
Desserter
Friterad camembert serveras med fikon-och vaniljmarmelad samt dinkelknäcke
Herrgårdens äpple tartelett serveras med calvadosgrädde
Björnbärspannacotta serveras med herrgårdens kaffeglass toppat med rostad vitchoklad
Barnmeny
Förrätt
med gurka och tomat
Varmrätt
med potatis och lingon
med herrgårdens sylt och grädde