Restaurang i Katrineholm – Dufweholms Herrgård

På Dufweholms Herrgård står alltid den goda maten i centrum och våra duktiga kockar komponerar menyer utifrån säsong och vad som finns tillgängligt på gårdarna runt Dufweholm.

Boka bord

Restaurangens öppettider

Frukost

Måndag–fredag 7.00–9.00
Lördag–söndag 8.00–10.00

Dufweholmslunchen

Måndag–fredag 11.30–17.00

À la carte

Måndag–fredag 17.00–20:00
Lördagar 12.00–20.00

Brunch

Vinteruppehåll till den 10 mars 2019!
Söndagar 12.00–14.00

Våra menyer

Smakfulla upplevelser på Dufweholms Herrgård

På Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm kan ni avnjuta en lugn stund med god mat och dryck. Oavsett om ni önskar à la carte eller något enklare finns något för alla smaker. Ta en tur till vår vackra herrgård och slå er ner i den grönskande trädgården eller på bryggan vid vattnet.

SMAKA PÅ SÖRMLAND

Få ut det mesta av herrgårdens matkonst under er middag. Med vårt erbjudande “Smaka på Sörmland” kan ni uppgradera er meny med tre extra rätter och njuta en stund till.

400 kr per person

Herrgårdens Afternoon tea

Varje lördag dukar vi upp ett Afternoon Tea-bord med kaffe, te och herrgårdens härliga bakverk.

Ses på lördag

En restaurang att längta tillbaka till – Dufweholms Herrgård

Louise von Bahr Rogstedt är restaurangchef på Dufweholms Herrgård.

”Det bästa med mitt jobb är människorna. Varje dag får man chansen att möta nya människor och kan inspirera eller låta sig inspireras av andra i varje nytt möte.”– Louise

På Dufweholms Herrgårds restaurang är den främsta styrkan det personliga mötet och det säsongsbetonade utbudet av mat och dryck. På herrgården ska varje gäst känna sig hemma, oavsett om man kommer förbi på en kaffe, är med på sommarens Burgers & Quiz eller äter en exklusiv avsmakningsmeny.

”Om personalen känner sig hemma, gör oftast gästen det också. Det tycker jag vi har lyckats med!” – Louise 

Hemligheten bakom vår restaurangs goda kvalitet är erfarenhet, kommunikation och att vi lyssnar till gästers önskemål och synpunkter. Vi jobbar även med väl utvalda leverantörer som säkerställer råvaror både vad det gäller mat och dryck. 

”Vi jobbar med säsongsmenyer och byter en gång i månaden för att kunna följa årstiderna och råvarorna. Personligen älskar jag när våren kommer och man får in alla primörer. Vem tackar nej till smörkokt vitsparris till exempel?” – Louise

God och vällagad mat, fint upplägg och mycket att välja på. Bra service på personalen och ligger i en mycket trevlig miljö.

Marie S

Hämtat från Facebook

Jag hade en fantastisk dag tillsammans med min familj på Morsdag. En god lunch med kaffe och tårtbuffe som kronan på verket. Vänligt bemötande i en underbar miljö. Inte att förglömma den fina trädgården samt den sagolikt vackra pergolan helt översållad med vita klasar av den fantastiska Pärlbusken. Tusen tack för att ni finns.

Gun K

Hämtat från Facebook

Vällagad och jättegod mat. Trevlig personal. Vacker omgivning. Gemytlig och rogivande inredning. Hit vill jag komma tillbaka och eventuellt övernatta.

Henrik S

Hämtat från Facebook

Fantastisk miljö och mat! En matsal som väl motsvarar det gamla i Herrgården. Målningar av de äldre ägarna. Utmärkt dukning. Fantastisk välsmakande 3 rätters meny. Vacker omgivning. Hade jag bott i området hade det blivit många besök.

Centh L

Hämtat från TripAdvisor

Välsmakande mat i trevlig miljö. Tänk att få äta en god middag i härlig herrgårdsmiljö. Det är vad du kommer att uppleva när du besöker Duveholmsherrgård. Vi beställde 2st ryggbiff med säsongens primörer. Bra kött som var utmärkt tillagat med en underbar sås till. Inte så billigt men väl värt pengarna.

Magnus N

Hämtat från TripAdvisor

En fantastisk miljö både ute och inne. Här känner man sig som man kommer hem till några gamla bekanta, mysig miljö med välkomnande personal. Dessutom var personalen kunnig även om annat än maten och när vi visade intresse för vad som fanns i husen bredvid så visst fick vi hjälp att titta in bland samlingarna där. Nu längtar jag till sommaren när man kan sitta ute och njuta av omgivningarna.

Boholger

Hämtat från TripAdvisor

Johan ”Smulan” Enlund – kökschef på Dufweholms Herrgård

”Som kökschef på Dufweholms Herrgård får jag vara med i hela kedjan i arbetet med att leverera god mat till våra gäster. Det uppskattar jag oerhört mycket. Restaurangens styrka är bredden på kunskap hos personalen.

Vi är bra på flera områden och kompletterar varandra vilket gör att vi kan leverera ett brett utbud av vällagad, förstklassig mat till våra gäster.

När gästerna kommer till hit är vårt mål att de ska känna sig välkomnade och lugna för att sedan gå härifrån genuint glada. Om ni planerar att besöka vår restaurang, testa gärna fiskgrytan, den är en höjdare och passar i alla åldrar och lägen!”

Iögonfallande bordskonst

På Dufweholms Herrgård finns en salig blandning av samlarobjekt. Några av samlarobjekten våra gäster finner mest iögonfallande är bordskonsten – figurerna skapade av gammalt engelskt och amerikanskt matsilver. Konstnären bakom bestick-konstverken är Ivan Iser som med sitt fantastiska öga för form tar fram allehanda figurer som enkelt öppnar upp till diskussion vid matbordet.

De första av bestick-konstverken köptes av Svenska Kulturpärlors ägare Fredrik Åström och Johanna Battaroff på Cuba för cirka 15 år sedan. Därefter har de varit fram och tillbaka på Cuba och handlat i flera omgångar och nu finns det några hundra bordskonstverk att beskåda på pärlorna.

Ge bort ett presentkort med en smakupplevelse

Ge bort en uppskattad present – en smakupplevelse på Dufweholms Herrgård. Vällagad och genuin matlagning är något alla borde få ta del av, köp ett presentkort och fyll det med ett smakfullt besök på herrgården. Ge bort en brunch, en Afternoon Te eller en 3-rätters middag – valet är ert. Ni kan också lägga till en personlig bild på presentkortet om ni önskar.

Gör någon glad

Vi är kontantfria

På Dufweholms Herrgård är vi kontantfria och tar emot betalningar via kort.

Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor