Familjen Åström

Familjen Åström har sedan mitten av 80-talet arbetat för turismen och gästfriheten i Sörmland. Nu äger och driver de Svenska Kulturpärlor – ett företag med flera pärlor i Sörmland; Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm, Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed and Breakfast i Mariefred och Södertuna Slott utanför Gnesta.

Historia

Svenska Kulturpärlor drivs av Fredrik Åström och Johanna Battaroff. Fredrik har sedan barnsben haft ett stort intresse för historiska samlingar men historiska ting och platser ligger dem båda varmt om hjärtat. Besöker ni någon av Svenska Kulturpärlors alla pärlor möts ni av historisk charm och vackra saker som återspeglar Fredriks och Johannas intresse. Bland annat kan ni beskåda flera samlingar och museum.

På 1980-talet övertog Göran och Emmy Åström, Fredriks far och mor, det gamla nedlagda militärsjukhuset Plevnagården. Därefter renoverades Plevnagården till ett konferenshotell, bland annat genom den för tiden största husflytt som skett. Göran lät nämligen flytta dit Greta Garbos gröna sommarhus som inte bara gav extra rum till Plevnagården utan även satte igång ett samlande av historiska byggnader som än idag kännetecknar familjen.

Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor