Våra menyer
Våra Menyer
Nedan hittar ni våra aktuella menyer. I vår restaurang hämtar vi både inspiration och råvaror från de sörmländska skogarna, sjöarna och åkrarna runt omkring herrgården. Vi är stolta över vårt långa samarbete med lokala mejerier och gårdar. Välkommen att smaka på Sörmland! Boka bord på 0150-754 00.
- Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
- Dufweholmslunchen
- Boka Dufweholms Midsommarbuffé
- Avsmakningsmeny
- À la carte
- Barnmeny
Dagens lunch
Vecka 17
Boka Sörmländsk midsommartallrik för avhämtning midsommarafton
Meny
med gräslök & rödlök samt gräddfil
med salladslök, sockerärtor & rädisor
med hallon
Dufweholmslunchen
Lördag kl. 12.00–15.00
Vecka 17, 22 -27 April
med stekt ägg & rödbetor
med dillstuvad potatis och hovmästarsås
med rödbetor
Boka Dufweholms Midsommarbuffé
Vänligen boka bord via telefonnummer 0150–754 00.
Inlagd sill, citron sill, ört-&vitlökssill
gräslök, rödlök, gräddfil
med hovmästarsår
med citron, & aioli
av naturbeteskött
med senapsvinägrett och krutonger
med parmesan och färska örter
med salladslök, sockerärtor och rädisor
med rostad kummin
kavring & husåknäckebröd
SÖTT & GOTT
med hallon
med vaniljsås
Avsmakningsmeny
Herrgårdens avsmakningsmeny
Potatis och purjolökssoppa serveras med gravad röding, bakad purjolök, forellrom & dill
Herrgårdens svamptoast serveras med riven anklever
Bakad torskrygg serveras med kokt potatis, kronärtskockor, fänkål, färska bönor samt musselsky smaksatt med krondill
Rödvinsbräserat högrevshjärta serveras med svartrötter, spetskål, potatispuré, riven tryffel samt lingonsky
Sockerstekt Änglunda, kittost ifrån Jürss Mejeri serveras med grön tomatmarmelad samt fröknäcke
Mjuk kolakaka serveras med chokladglass, kolakräm, kristalliserad choklad samt brända mandlar
Äppelpannacotta serveras med kanelkrisp, rivet äpple samt kanel och calvadosbiscotti
À la carte
Förrätter
Creme vichyssoise serveras med rökt sidfläsk, allumette potatis & purjolöks crème Crème vichyssoise served with smoked pork, allumette potatoes and leek crème
Pilgrimsmusslor med grön ärtspuré, löjrom från bottenviken, palsternackschips & citronolja
Herrgårdens toast skagen på smörstekt surdegsbröd serveras med citron & löjrom från Bottenviken
Varmrätter
Savojkålsknippe fylld med blomkål, paprika, palsternacka, morot och Gotlands linser serveras med potatisterrin, säsongens primörer & vegansk rödvinssås
Röding serveras med dillslugnad potatis, säsongens primörer, forellrom & sandefjordsås
Fisk- och skaldjursgryta med smak av tomat och saffran serveras med rotfrukter, aioli & stekt surdegsbröd
Svensk confiterad picanha serveras med potatisterrin, säsongens primörer, kalvsky & ramslöks crème
Desserter
Ostar från jûrss mejeri serveras med fikon-och vaniljmarmelad samt dinkelknäcke bakat på dinkelmjöl från Warbro kvarn
Bakade rabarber serveras med herrgårdens vaniljglass & madeleinekaka
Herrgårdens bakelse, citrusmousse, äpplecoulis & mandelkaka
Barnmeny
Förrätt
med gurka och tomat
Varmrätt
med potatis och lingon
med herrgårdens sylt och grädde