Dufweholms Herrgård i Sörmland

Dufweholms Herrgård är belägen utanför Katrineholm i Sörmland. Herrgården omges av en vacker trädgård och natur och ligger intill Duveholmssjön. Här finns avkoppling i form av Rosenbadet i den gamla kuskbostaden, fantastiska salonger där vi erbjuder klassisk mat inspirerad av herrgårdens omgivning och en unik champagnekällare med över 100 år gammal vrakchampagne. Runt om på herrgården finner ni dessutom familjen Åströms museer och samlingar. Välkomna till Dufweholms Herrgård!

Kontakta oss

Dufweholms Herrgårds långa historia

Dufweholms Herrgårds historia innehåller en rad spännande händelser och har under århundradena haft 22 ägare. Här på herrgården har släktfejder, missväxtår och otrohetsaffärer avlöst varandra. Men här har också hållits storslagna bjudningar, vackra bröllop och kärleksfulla stunder.

I det lilla lusthuset vid herrgården har både Albert Engström och Zorn målat illustrationer som du kan titta på. Lusthuset är en del av familjen Åströms samlingar och här på herrgården hittar du också en lanthandel och gårdsmuseum. Läs gärna mer om våra samlingar.

Herrgårdens samlingar

Det goda värdskapet

På våra slott och gårdar i det oändligt vackra Sörmland tar vi hand om dig som om du vore en av oss. Det är vad vi kallar ”Det goda värdskapet”. När du besöker oss är det viktigt att du som gäst trivs och får det lilla extra. Som gäst ska man känna sig som mer än bara en gäst, man ska känna sig som en i familjen.

Dufweholms Herrgård har varit ett välbesökt resmål genom åren och vår ambition har alltid varit densamma – att ge alla som knackar på vår dörr den bästa tänkbara upplevelsen.

Familjen Åström

En del av Svenska Kulturpärlor

Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm är en del av Svenska Kulturpärlor, där även Gripsholms Värdshus och Gripsholms Bed and Breakfast i Mariefred, Södertuna Slott i Gnesta och Pelles Lusthus i Nyköping samlas. Genom århundraden har alla dessa platser tillfört sin del till Sveriges historia genom att ha stått värdar för flertalet romantiska stunder och praktfulla bjudningar. Svenska Kulturpärlor handlar om att bevara dessa historiska platser och samtidigt låta nya möten ske så att pärlornas plats i historien lever kvar.

Besök Svenska Kulturpärlor
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor