Champagneprovning i Katrineholm på Dufweholms Herrgård

Välkomna till en champagneprovning utöver det vanliga på Dufweholms Herrgård utanför Katrineholm. Skeppet Jönköping sänktes utanför Finska kusten 1916 när hon var på väg till Ryssland med vin, konjak och champagne. I mer än 80 år låg skeppet på havets botten, tills skattletaren Claes Bergwall och hans team bärgade ca 2000 flaskor champagne från vraket. Eftersom flaskorna vilade på havets botten så länge behöver de nu bevaras på samma sätt. Därför har vi på Dufweholms Herrgård i Sörmland byggt om vår vinkällare för att både kunna servera och visa ungefär 100 av dessa unika flaskor. Istället för väggar in till vinkällaren har vi nu akvarier där champagnen får vila i vatten, precis som den gjort sedan 1916. Ända tills någon entusiast bestämmer sig för att korka upp en flaska…

Champagnehelgen den 8 oktober 2022

Vraket Jönköping sänktes för ​över 100 år sedan. I oktober har vi vår årliga champagnehelg där du som gäst ges en fantastisk chans att vara med när vi njuter av unik champagne anno 1907, från vraket Jönköping som gick i kvav 1916. Innan middagen samlas vi i champagnekällaren där vi får smaka på den unika dryck som gömt sig på havets botten. Claes Bergwall själv kommer finnas med och berätta om den spännande historien kring fyndet och våra kockar har skapat en 7-rätters meny för bästa möjliga smakupplevelse. Antikviteter är till för att drickas!

Efter kvällens festmåltid sover ni gott i något av herrgårdens rum innan det är dags att njuta av den dignande frukostbuffén.

Begränsat antal platser. Välkommen att boka på: 0150-754 00.

Champagnepaket

Vi erbjuder följande paket under årets champagnehelg:

MIDDAG, INKLUSIVE CHAMPAGNESKÅL ANNO 1907 & LOGI:

8 190 kr för två personer i standardrum
8 990 kr för två personer i lyxsvit
9 590 kr för två personer i deluxe-svit

I priset ingår Afternoon Tea på lördagen samt inträde till vårt spa.

MIDDAG, INKLUSIVE CHAMPAGNESKÅL ANNO 1907 (UTAN LOGI)

2 445 kr per person

Boka in en champagneprovning

Boka en annorlunda aktivitet som passar livsnjutaren – champagneprovning utanför Katrineholm på en vacker herrgård i Sörmland. Hos oss har ni möjlighet att komma och provsmaka unik champagne tillsammans med vår kunniga sommelier som guidar er genom smakerna. Att prova champagne är ett nöje utöver det vanliga och en dryckesprovning som ni sent kommer att glömma. Kontakta oss om ni har några frågor eller om ni vill boka in en champagneprovning!

Kontakta oss
Search
Generic filters
Exact matches only
Om oss
Hitta hit
Kontakt
En del av Svenska Kulturpärlor