Champagneprovning i Katrineholm på Dufweholms Herrgård

Välkomna till en champagneprovning, utanför Katrineholm, utöver det vanliga! Skeppet Jönköping sänktes utanför Finska kusten 1916 när hon var på väg till Ryssland med vin, konjak och champagne. I mer än 80 år låg skeppet på havets botten, tills skattletaren Claes Bergwall och hans team bärgade ca 2000 flaskor champagne från vraket. Eftersom flaskorna vilade på havets botten så länge så behöver de nu bevaras på samma sätt. Därför har vi på Dufweholms Herrgård i Sörmland byggt om vår vinkällare för att både kunna servera och visa ungefär 100 av dessa unika flaskor. Istället för väggar in till vinkällaren har vi nu akvarier där champagnen får vila i vatten, precis som den gjort sedan 1916. Ända tills någon entusiast bestämmer sig för att korka upp en flaska...

Boka in en champagneprovning

Boka en annorlunda aktivitet som passar livsnjutaren – champagneprovning utanför Katrineholm på en vacker herrgård i Sörmland. Hos oss har ni möjlighet att komma och provsmaka den unika champagnen tillsammans med vår kunniga sommelier som guider er genom smakerna. Att prova champagne är ett nöje utöver det vanliga och en dryckesprovning som ni sent kommer att glömma. Kontakta oss för frågor eller om ni vill boka in en champagnekurs eller champagneprovning!

champagneprovning-katrineholm
dryckesprovning
champangeprovning
skeppet-jönköping-champagne
icon-letter

Presentkort

Överraska någon du tycker om med ett presentkort. Här kan du köpa och själv designa ditt presentkort. En garanterat uppskattad present!

tulpaner